lørdag den 22. august 2009

Marimekko – tilbage til rødderne

Allerede i tre uger, har Marimekkos første Conceptstore i København prydet gaden på Gl. Mønt, og i går fejrede man officielt åbningen af den nye butik. Her fik pressen og kendisser lov til at få et smugkig på næste års S/S 10 kollektion.

Med en drink i den ene hånd og kamera i den anden, prøvede jeg yndigt og stilfuldt, at nippe til forfriskelsen mens jeg tog billeder af alt fra de farverige kopper på butikkens hylder til de eksklusive kjoler, der hang på mannequinerne.

Selvom jeg elsker indretningsdesign, fokuserede jeg mest på Marimekkos tøjdesign, som i årtier har været kendt og respekteret i hele verden.
Den funktionalistiske ide om enkelthed, komfort og tidløshed, der prægede Marimekkos oprindelige tøjdesign, er stadigvæk nærværende i deres S/S 10 kollektion. Her var der alt fra smukke kjoler til buksedragter, leggins, nederdele og jakker, der i deres form og de rige naturlige materialer gør plads til kroppens frie udfoldelse.Kollektionen låner fra Marimekkos forskellige stilarter og perioder. Eksempelvis leges der med de forskellige print, der omfatter alt fra striber, ornamentik, op art og så de helt klassiske og muligvis mærkets mest eftertragtede: Unikko – prints.
Silhuetten bevæger sig til tider væk fra kroppen og understreger kroppens lange linjer, men her kan man også finde tøjstykker hvor taljen markeres let og stilfuldt, og hvor der derfor brydes med de lange linjer.
Kjolernes længde varierer mellem alt fra mini, til lige over og under knæerne, så der er både noget til det yngre og det ældre publikum, og som noget nyt kommer Marimekko i samarbejde med den talentfulde Julia Lundsten, også til at lancere en skokollektion i sommer 2010.

Jeg er selv sucker for sko, så dem lagde jeg mærke til med det samme. Efter min mening har Marimekko også i deres skokollektion formået at skabe et ’up to date look’, samtidig med at de gennem de naturlige materialer og printet er tro mod deres rødder.En sød PR- medarbejder iført sko fra Marimekkos s/s 10 kollektion.

Et par modebloggere var også til stede, en af dem iført sød kjole med print.

3 kommentarer:

 1. Jeg var også ret så vild med flere af de ting, der blev vist frem - ikke mindst skoene! De er enormt flotte.

  Anne-Sofie

  SvarSlet
 2. Ja deres sko er faktisk ret fine. De er ikke fashionforward, men de er i tidsånden og passer godt til mærkets image.

  SvarSlet
 3. Ja det er fantastisk med alle de flotte nye design som Marimekko har skabt, hvor er vi mange der har savnet Marimekko i København, nu skal vi bare have fortalt alle veninderne, at hvis de skal være foran med det nye opcomming high-end brand, ja så er det et must at besøge www.marimekkocopenhagen.dk eller gå et smut til
  gammel mønt 7

  SvarSlet