torsdag den 7. april 2011

Til event med mad-bloggere

I dag var jeg til en vild spændende mad-blogger event arrangeret af Quooker (den kogende vandhane). Jeg elsker at lave mad, men jeg må altså indrømme, at jeg ikke er up-to-date med det hotteste inden for køkkengrej. Jeg havde heller ingen kendskab til Quooker før i dag, hvor jeg så fik lov til at stifte bekendtskab med den kogende vandhane.
I selskab med andre blogger, hovedsageligt mad-bloggere, fik jeg lov til at lave to madretter og samtidig afprøve vandhanen.

Quooker kan bruges på mange forskellige måder, f.eks. til at lave te, kaffe, men også fylde kogende vand i pastagryden, blanchere grøntsager, sterilisere et spækbræt, flå tomater osv., osv. Pt. er jeg stadig en fattig studerende, men jeg er blevet ret hooked på idéen om den kogende vandhane, så måske på et tidspunkt, hvor jeg tjener penge og har min drømmelejlighed :D

Jeg har lagt opskrifterne ud af de madretter vi lavede til eventen - sund og nemt!
Rødtunge brændende kærlighed
1 flået rødtunge
1 frisk rødbede
5 perleløg
200ml. æbleeddike
50g bacon
1/2bk. karse
olivenolie

Fisken fileteres,krydres og rulles til ballotine film. Perleløg skrælles, halveres, deles i flager og lægges i en skål, som overhældes med 100ml æbleeddike. Herefter 3sek. under varm vand. Rødbederne skæres i tynde skiver, lægges i en skål, som overhældes med 100ml. æbleeddike og og 3sek. under varm vand. Bacon skæres i tern og steges sprøde på pande. Dertil laves en vinaigrette af rødebedesyltelagen som reduceres og smages til med salt og olivenolie. Fisken lægges i en skål, dækkes med varm vand og henstilles ca. 3-6 min. Enden skæres af filmen hvorefter filetterne kan trykkes ud.

Anrettes med karse.Kylling med hvide flæskesvær og cous cous

1 kyllingefilet
50g cous cous
1 porre
1/2 bund persille
1/4 spidskål
100g rygeost uden kommen
1 spsk. sosa airbag (tørret flæskesvær)
vindruekerneolie

Kyllingen krydres og rulles til ballotine i film, overhældes med kogende vand. Spidskål og porre lægges i en bøtte, drysses med salt og dækkes med kogende vand. Lukkes herefter med et tætslutende låg.
Cous cous drysses med salt og overhældes med kogende vand. Herefter filmes gryden og cous cousen infuseres. Når cous cousen er færdig, tilsmages den med rygeost. Olie varmes op. En sigte indeholdende sos airbag sænkes i olien så det puffer op.

Anrettes med friskplukket persille.

9 kommentarer:

 1. Er det mon sundt at tilberede i plastfilm, der overhældes med skolhedt vand? Var det almindelig plastfilm, I brugte, eller en særlig slags?

  SvarSlet
 2. Hej Kasper, jeg har faktisk ikke lagt mærke til hvilken plastfilm vi brugte. Jeg ved, at man godt kan købe køkkenfilm, som er godkendt til levnedsmidler og som ikke indeholder PVC...

  Men jeg ved desværre ikke så meget om hvor sund det er, at tilberede i plastfilm og kogende vand.

  SvarSlet
 3. PS: Da jeg sagde sund mente jeg, at det var gode råvarer vi brugte. Om man vil koge fisk i plastfilm eller stege den på panden må man selv bestemme. Opskrifterne kan også bruges bare som inspiration :)

  SvarSlet
 4. Håber fingrene har det bedre?
  Klem
  Emily

  SvarSlet
 5. @Jazz -- Det var ikke for at være efter dig og opskriften -- og sammensætnignen af ingredienser.

  Jeg mente bare at kunne huske at have læst om problemer med plastfilm og forksellige typer af fødevarer, men det er, som du skriver, primært de PVC-holdige sager, der er problemet i kombination med fede madvarer.

  Rasmus Kofoed brugte i udpræget grad forskellige filmtyper i forbindelse med sin deltagelse i Bocuse d'Or, herunder også til pochering af fisk.

  Det slog mig bare, at det kunne trække nogle giftstoffer med over...  Alt godt,

  Kasper

  SvarSlet
 6. Kære Kasper, Jazz og andre interesserede. Jeg arbejder for MSL, som er PR-bureau for Quooker.
  Jeg har, sammen med min kollega Sara, indkøbt særlig film, som egner sig til netop denne form for madlavning. Man skal blot holde sig for øje, om der på emballagen på filmen er angivet 'begrænsninger', som f.eks. høje temperaturer. Den film som blev brugt igår er velegnet til temperaturer på 100 grader. Jeg håber, at det opklarer eventuel tvivl.
  Tusind tak for en rigtig god aften!
  Christine, MSL
  www.mslnordic.com
  (FYI: jeg kunne ikke kommentere som andet end anonym)

  SvarSlet
 7. Hej og tak for i går.

  Det var en fornøjelse, jeg håber at fingrene har det bedre i dag?

  Det er nogle gode billeder du fik taget!

  Mvh...Jan - Griseriet.dk

  SvarSlet
 8. Et lidt sent svar - har haft en travl uge :)

  Emily: Fingrene har de bedre :) Men virkelig en hyggelig aften.

  Kasper: Det var en fin pointe og det er absolut noget man skal overveje, når man laver mad. Jeg har desværre ikke tænkt så meget over det, men igen jeg synes det er fint du påpeger det.

  So, no hard feelings :)

  Jan: Og i lige måde - virkelig dejlig, at møde dig og tillykke med gevinsten!

  SvarSlet
 9. Åh. Jeg elsker vores Quooker - vi fik nyt køkken til jul og fik installeret den. Bruger den mange gange dagligt. Tak for opskrifterne.

  SvarSlet