søndag den 21. februar 2010

Vampire Fashion

Hvis man kigger på tendenser i den populære kultur i dag, så er der i hvert fald én tendens som stikker i øjnene. ’The Twilight Saga’, ’True Blood’, ’The Vampire Diaries’ og ’Daybreaker’ er bare nogle af de aktuelle film og tv-serier, der omhandler vampyrer. Jep, vampyrfeberen er vendt tilbage, og den har selvsikkert indtaget de store runways.

Den ungdomsfikserede designer, Alexander Wang, har selvfølgelig spottet tendensen og fortolket den til sin egen kvindefigur, som udstråler en rå og rebelsk attitude. Det viser han blandt andet ved at dekonstruere konservative klæder, som et par herrebukser, og sætte dem sammen med noget så råt som en lang læderjakke – det er som om, han giver fingeren til det etablerede samfund. Wangs kollektion er efter min mening et produkt af den populære vampyrepidemi – sociale outsidere i teenagealderen forelsker sig i overskønne udødelige vampyrer. Farlig seksualitet og normbrud ruller over skærmen, mens virkelighedens teenagere svælger i det forbudte og tillokkende.

Kollektionen er ikke lige min kop te, selvom det kulturfænomen den er inspireret af, er interessant at observere på runwayen.

Altuzarras kollektion har lidt den samme vampyrvibe som Wangs, dog er den mere voksen og sofistikeret. Altuzarras kvinder er som taget ud af vampyrfilmen ’Underworld’ – stramme dominatrix outfits fylder en stor del af denne frække kollektion, som jeg fortrækker i stedet for Wangs mere ungdommelige.

Alexander Wang


















Altuzarra


















En af mine yndlings vampyrfilm: 'Låt den råtte komma in'

4 kommentarer:

  1. Uh, billederne fra Altuzarra er godt nok right on point.

    SvarSlet
  2. I liked the first Altuzarra outfit.

    SvarSlet
  3. Er vild med din blog!!:-)

    choicewithnoise.blogspot.com/

    SvarSlet