torsdag den 3. september 2009

Hvad mener I?

Jeg kender ikke så mange populære blade, der tør rykke grænserne og udfordre skønhedsidealet, men med den aktuelle finanskrise er der måske alligevel et håb om et mere versatilt syn på mennesket, mere specifikt på hunkønnet.

Magasinet Glamour har i deres septembernummer bragt et billede af en næsten nøgen plus-size-model, der viser sine mavedeller og i det hele taget kroppen de fleste kvinder kan relatere til.



Jeg tror ikke, at der ligger stærke etiske overvejelser bag bladets beslutning om, at bringe dette billede (det ville alligevel være for naivt), der er snarere tale om et køligt PR-stunt, som skal tiltrække et større publikum og dermed sælge flere blade. Måske en smule af begge dele?

Jeg mener samtidig, at dette faktum muligvis kan skabe en bølge, så flere og flere blade gør det samme og i sidste ende, at de rykker nogle af vores forestillinger om ’det perfekte’.

Hvad mener I? Tror I at vi på et tidspunkt kan se flere af denne slags kvinder i bladene eller er det her en døgnflue? Vil vi altid søge fortabelse i fantasien frem for realiteten vi befinder os i?

4 kommentarer:

  1. Jeg tror bestemt at vi vil se mere af dette. På dansk jord var det noget af en landvinding, da magasinet Q (som jo selvfølgelig også har en lidt ældre målgruppe...)valgte at bruge almindelige kvinder som modeller i deres blad. Samtidigt tror jeg altid, at der vil være modreaktioner på den herskende tendens. Det vil sige at vi (forhåbentligt) vil se flere "naturlige" kvinder, der "hviler i sig selv", for nu at hive alle klichéerne frem, og dermed promoverer en mere afslappet og back to nature livsstil. Dette i modsætning til det aktuelle hyperstramme og skinny look, som signalerer kontrol og som giver kvinder stress og spiseforstyrrelser på stribe... Måske det er mere forhåbninger end realiteter, men modeverdenen kan altså ikke blive ved med at sidde det overhørigt, at designere og bladene skiftevist beskylder hinanden for at flashe det ultra-skinny look. Nogen må altså tage et ansvar. Ellers må der en kvinderevolution til, ha ha! Desuden syntes jeg at kvinden på dit billede er SMUK og vi ved vist alle, at de fleste mænd også foretrækker kvinder med lidt sul, så vi skal ihvertfald ikke være tynde for deres skyld...

    SvarSlet
  2. Hmm, det er svære spørgsmål. Jeg tror ærlig talt, at der går lang tid, før store kendte blade og designermærker for den sags skyld bruger plussize modeller. Modeidealet er generelt bare skinny, selvom det er pokkers ærgeligt. Det kan man jo også bare se i musikvideoer, hvor det også kun er tynde kvinder, der bliver stillet op som den "gudeskønne" kvinde.. :S Men selvfølgelig er der nogen blade, der bryder med den forestilling, og det er bare supergodt.. Og ja, kvinden på billedet er virkelig smuk, og hvor er det også dejligt at se, at den samme delemave ses på hende som en selv.. vildt fedt.

    SvarSlet
  3. Tellah: det håber jeg i hvert fald - jeg synes at modeblogs eksempelvis kan være en positiv ting, her ser vi flere og flere almindelige piger, som viser deres kvindelige kurver, hvilket er en god modpol til den ofte unuancerede modeverden.

    Helle: Jeg håber at flere blade vil gøre det, men du har ganske ret: modeidealet er skinny og det bliver der svært at rykke ved.

    SvarSlet
  4. Jeg synes det er et dejligt billed, og håber helt sikket vi kommer til at se flere af disse normale kvinder. Men er desværre bange for at det ikke sker.

    Tænk bare som programmer som Americas next topmodel, hvor mange af de magre piger får afvide af de store designer at de ikke ville booke dem pga. deres hofter, meget lille topmave osv.

    Det er jo egentlig en frygtelig verden vi lever i mht. mode. Håber da det vil ændre sig.

    SvarSlet